Hogyan küzdjünk a macskajaj ellen

Ha buli van, akkor buli van, nincs mese. Ilyenkor sokszor a kelleténél több pohár koktél vagy egyéb ital csúszik le, nem érezzük a határt, hiszen felszabadultak, jókedvűek vagyunk, és különben is, kit érdekel a másnap? Pedig nem árt tervezni vele.

Sokszor, ha egy keményen átmulatott éjszaka után felébredünk, émelyeg a gyomrunk, kiszárad a szánk, fáj a fejünk, és különben is, semmi, de semmi kedvünk kikecmeregni az ágyból. Egy szendvicsre akár gondolni is? Kizárt! Ilyenkor csak a túlélés számít, de mit tehetünk egy durva macskajaj ellen?

Természetesen a megelőzés a legjobb módszer. Ne keverjük a különböző alkoholokat, mértékkel igyunk, és buli előtt mindig együnk, sose legyen üres a gyomrunk. Fontos, hogy egy-egy pohár ital között mindig igyunk vizet, az alkohol ugyanis dehidratálja a szervezetet.

Ha mégsem sikerült mértéket tartanunk, akkor is sok mindent tehetünk, hogy újra helyreálljon a világ rendje. Amennyiben megtehetjük, aludjunk sokat. Az alkohol fogyasztása csökkenti a vércukorszintet, így rontja az alvás minőségét, ami igen fáradttá tesz, mégis ez a legbiztosabb módszer.

Kerüljük a kávét és a fekete teát! A kávéban és a teában lévő koffein fokozza a savtermelést, ez gyomorégést, émelygést, hányást okozhat. Ennek ellenére az elvesztett folyadékot pótolni kell! Igyunk sok-sok vizet, vitaminos italokat, esetleg limonádét, frissen facsart gyümölcslevet. A gyömbértea kifejezetten jó hányinger ellen.

Bármennyire is képtelennek érezzük magunkat a mozgásra, erőlködjünk egy kicsit! A friss levegőn kiszellőzik a fejünk, a mozgással pedig szervezetünk hamarabb megszabadul a méreganyagoktól.

Rakjuk helyre az energiaszintünket! A B-vitamin sokat segít, hogy a szervezet hamar feldolgozza az alkoholt és segít elmulasztani a kellemetlen tüneteket. Egy szelet pirítós, a gabonapehely vagy ha van, egy kis B-vitamin megnöveli az energiánkat is.