Celta x ViWa

 

Magyar szereplő a La Liga elit mezőnyében!

Az Év Termékéből fog kortyolgatni a Rafa Benitez vezette Celta Vigo minden játékosa

 

Már több mint tíz országban fogyasztják azokat a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag magyar gyártmányú Viwa vitaminvizeket, amelyek először „hazai pályán” nyerték el a fogyasztók tetszését, majd idén már nemzetközi elismerésben is részesültek. Az Európa több országában piacvezető hazai cég vezetői évek óta a magyar sport elkötelezett támogatói, most viszont szintet lépve a spanyol labdarúgás első osztályában, a La Liga-ban is támogatói és beszállítói szerepet vállaltak.

79 spanyol városban szavaztak rájuk – a szakma bajnokai lettek

„Eddig elvégzett munkánk legnagyobb elismerésének számít, hogy 2024-ben a mi vitaminvizeink nyerték el Spanyolországban az „Év Terméke” címet, ami a zsűrizésben résztvevő 79 város tízezer elégedett fogyasztójának véleményét tükrözte. Sportnyelven szólva ezzel a szakma bajnokai lettünk, aminél díszesebb cégért keresve sem találhattunk volna magunknak – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Kaszás Attila, az innovatív megoldásokban és a sporttámogatásban rejlő lehetőségeket kereső magyar vállalkozás társtulajdonosa és ügyvezetője.

A látványos spanyolországi térhódítást is meglovagolva döntött úgy a menedzsment, hogy kiszemelnek magunknak egy élvonalbeli labdarúgó csapatot a La Liga-ban, Európa egyik legerősebb bajnokságában, amelyik egyelőre még nem veszi fel a versenyt a Real Madriddal és a Barcelonával, de már képes olyan bravúrokra, amilyennek nemrégiben a Valencia elleni 3-1-es győzelmük számított.

„Még csak néhány napja, hogy aláírtuk a szerződésünket az RC Celta Vigo vezetőivel, amelynek értelmében mostantól a Viwa termékcsalád a csapat hivatalos vitaminitala, amely a marketingkommunikáció és a piaci növekedés számos lehetőségét tárja fel előttünk – folytatta a cégvezető. – Megjelenhetünk a stadionon belül a LED falakon és az óriás kivetítőkön, bemutathatjuk a funkcionális italainkat a klub közösségi média felületein, de lesznek nyereményjátékaink és ismétlődő eladásösztönző promóciónk is.”

Az Európa-ligát célozzák meg

A Celta ugyan vasárnap hazai pályán 1:0-ra kikapott az élmezőnybe tartozó Real Sociedad együttesétől, és ezek után a 20 csapatot felvonultató Primera Divisiónban a 16. helyet foglalja el, a klub vezetői így is előre lépésre számítanak, mi több arra, hogy az „égszínkékek” három éven belül olyan helyet harcolnak ki maguknak, ami az Európa-liga mezőnyébe juttatja őket.

„Sok mindent tudunk már meg az alig negyedmilliós Vigo városának büszkeségeiről, így azt is, hogy harminc országban építettek ki utánpótlásbázist maguknak, ezeknek a „felhozatalából” meríthetnek a jövőben. Számunkra nem csupán a város, hanem az egyharmad-Magyarország lakosságú Galicia, Spanyolország autonóm közössége is fontos kapcsolatot jelent, az együttműködés és az értékesítés újabb lehetőségeit. Erre is gondoltunk, amikor hosszútávú megállapodást kötöttünk egy olyan jólszervezett és kiszámítható klubbal, amely éppen 2023-ban ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját.”

Iago Aspas a magyar cégvezető kedvence

„Azért az nagy dolog, hogy Rafa Benitez, a Chelsea, a Liverpool, a Real Madrid, az Internazionale és más klubóriások korábbi sikerkovácsa is a Viwát fogja kortyolgatni, ahogy a Vigo nyolc nemzet kiválóságait felvonultató első csapatának tagjai mellett minden korosztály játékosai is, úgy a mérkőzéseken, mint az edzéseken,” – hangsúlyozta az okkal büszke Kaszás Attila, aki már helyi kedvencet is választott magának, aki nem más, mint  a gólerős csatár Iago Aspas, akinek a Transfermarkt adatai szerint 7 millió Euro a piaci értéke.

A Viwa a magyar sportéletben nélkülözhetetlen partnernek számít: hagyománya van már a vízilabdacsapatok és az úszószövetség támogatásának, ahogy a kajak-kenusport, valamint kézilabda és röplabda csapatok, illetve a para-sportolók felkarolásának is.

Szalay Péter

SzPress Hírszolgálat