A hidratálás

A hidratálás, mint fogalom mindenkiben él. Van aki a bőrápoláshoz, de van aki az egészséghez csatolja elsőként, azonban a hidratálás nem árt ha teljeskörű.

A hidratálás, mint fogalom mindenkiben él. Van aki a bőrápoláshoz, de van aki az egészséghez csatolja elsőként, azonban a hidratálás nem árt ha teljeskörű.

A nyár különleges kihívás szervezetünknek, mert élvezzük a nyár forróságát, de közben erősen dehidratáljuk a szervezetünk, napozáskor pedig a legjobb fényvédők ellenére is direkt sokknak tesszük ki a bőrünk. Ekkor a legfontosabb a visszatöltés. Tehát folyamatosan kell szervezetünket minőségi folyadékokhoz juttatni. Erre kínál megoldást a Vitaminvíz is, melynek értékes vitaminjait szervezetünk mentőövként használja.
Tehát fontos ügyelnünk a kiszáradás elkerülésére. Ezt a szájon át történő folyadékpótlással nagy arányban el lehet kerülni.

Ne felejtkezzünk meg azonban a bőrön át történő hidratálásról. Akármilyen testápolót használunk, nagyon fontos a komfortérzet, mely nem teszi a bőrt ragacsossá, így nem válik kényelmetlenné. Bőrünk az első védelmi vonal az immundrendszerünkben, így egészsége rendkívül fontos. Az egészséges, jól hidratált bőr ph-értéke kifejezetten savas, nincsenek rajta felületi sérülések a szárazságtól, így a baktériumok nem jutnak a bőr alá és a savas bőr biztosítja a legtöbb baktérium pusztulását. Érdekes? Persze! Tehát engedd, hadd védekezzen a tested a legjobb módon: természetesen. Ebben a harcban különösen nagy segítség a C-vitamin. Nem beszélve ezen vitamin bőrszépítő hatásáról. Antioxidáns hatása révén lassítja az öregedési folyamatokat, amely minden ember vágya.

De a minőségi folyadék nem csak ebben segít! A vörös áfonya jótékony hatása elsősorban az antioxidánsokban rejlik és a szabadgyökökre gyakorolt hatásában. Ahhoz, hogy károsodás nélkül napozhass, erre szükséged van. A nap ugyanis hiába szépíti és edzi bőrünket, mégis rombolja azt. Fontos tudni, hogy a barnaság a bőr egyfajta védelmi reakciója, így ha tökéletesen síma, fényes és egyenletes bőrt szeretnél, akkor gondoskodnod kell a külső és belső utánpótlásról is.
Ez persze nem azt jelenti, hogy egyoldalúan kellene táplálkozni, sokkal inkább a körültekintést, hogy odafigyeléssel vegyél magadhoz táplálékot, legyen az folyadék, vagy szilárd.

Itt rögtön meg kell emlékeznünk a nyári éjszakák bódító hatásáról, amire még 90 évesen is nosztalgiával gondolunk majd. És nem csak mi, hanem a szervezetünk is, ha nem vigyázunk! Egy átmulatott éjszaka fantasztikus emlék, de másnap nem árt mérsékelni a károkat. Ekkor ismét a folyadékokhoz kell nyúlnunk, hiszen az alkohol dehidratáló hatását csak a minőségi folyadék képes mérsékelni. Ilyenkor érdemes vitaminokkal dúsított frissítőkkel felszerelkezni és a cukros üdítők helyett kortyolgatni. Hidd el, hálás leszel még ezért a törődésért, és a másnaposság tüneteit is enyhítheted.
Érdekesség: a fejfájás 68%-ban csökkenthető, vagy megszüntethető egyszerre, nagyobb mennyiségű folyadék bevitelével, mivel nagyon sokszor a folyadékhiány, vagy a vízháztartás enyhe kilengése okozhatja a kellemetlen tüneteket.

A cukros üdítők említésénél ki kell térnünk arra is, hogy nyáron hajlamosak vagyunk több cukrozott italt fogyasztani, mint azt egyébként tennénk. Rossz ez azoknak, akik épp harcolnak a kilóikkal, vagy a narancsbőrükkel és rossz azoknak, akik jó formájuk áldozzák pár finom kortyért. Ekkor lépnek be az egészséges szomjoltók a képbe. Ilyen például a VIWA is, mely nem tartalmaz hozzáaadott cukrot, továbbá Stevia édesítővel oldották meg az ízélményt. A Stevia egy szakmai körökben elismert, a legkevésbé sem hízlaló édesítő, mely a növényből könnyen kinyerhető, és szervezetünk számára remekül emészthető, ennél fogva nincsenek káros mellékhatásai sem. Tehát kiváló opció az alakod megőrzéséért folytatott harcban.

Gyermekeink folyadékháztartására nekünk, felnőtteknek kell ügyelnünk a legnagyobb hőségben is, sőt, ilyenkor a legkomolyabb a veszély, mivel a gyermekek sokkal könnyebben száradnak ki. A régi, szörpös módszerek felett már eljárt az idő, nem beszélve azok nem kívánatos gyümölcscukor tartalmáról. Olyan folyadék kell, mely nem csak egészséges és hidratál, de fenntartja a gyerek érdeklődését a kialakított ízélménnyel. A Vitaminvíz a gyerekek legkedveltebb itala, melyet „felnőttesen“ a szüleikkel is fogyaszthatnak. A VIWA kiszerelése alkalmassá teszi arra, hogy a gyermek is magánál tartsa, mivel a fél literes palack praktikusan illeszkedik az aktív, folyton mozgó gyerekek igényeihez.