Sport-nyár-folyadékpótlás​

A nyári sportok az év favoritjai. Valljuk be, hogy mindannyian várjuk a nagy úszásokat, a wakeboard-ozást, vagy a vicces pancsolásokat. A nyár legszabadabb percei viszont energiát és vizet vonnak el szervezetünkből, és ezt gyakran nem is vesszük észre, hiszen a vízben tartózkodva nem mindig jelez egyértelműen a testünk, hogy folyadékpótlásra szorul. Ilyenkor érdemes tudatosan, előre felosztott adagokat fogyasztani, így a napi mennyiség biztosan eléri a biztonságos szintet. Krónikus szomjazóknak ajánljuk a telefonos figyelmeztetést, mely óránként jelzi, hogy fogyasszon el minimum 2 dl folyadékot. Tehát az aktív életet élők alapvető szükséglete a vitamindús ital, mely segít az egész napos pörgésben.

Szépségünk megőrzéséért sokat teszünk, de ne feledjük, hogy közben szervezetünk folyamatosan öregszik, így sejtjeink nagyobb támogatást igényelnek. A sejtek anyagcseréjében a folyamatos, egyenletesen magas folyadékmennyiség kulcsfontosságú. Így biztosítható, hogy a méreganyagok és melléktermékek biztonsággal ürüljenek ki a szervezetünkből. A megfelelő folyadékfogyasztás segít normalizálni a vérnyomást, mely a meleg hatására, folyadék nélkül sajnos hajlamos leesni, ezzel kilátásba helyezve az ájulást, vagy eszméletvesztést is. A megfelelő hidratáltságú test képes a hőmérséklet emelkedését természetes keretek között szabályozni, például izzadással és szervezetünk “szigetelésével”. Ilyen esetekben a létfontosságú szervek növelik a vízanyagcseréjük, így hűtik maguk.
Érdekes lehet, hogy csupán a minőségi folyadékbevitellel csökkenthető a vérrögképződés esélye, javítható a szemünk regenerációs képessége, sőt, még az ízeket is jobban érezzük, ami nem árt, ha épp egy nyári finomságot szeretnénk kiélvezni.


Tipp: a Vitaminvízből készített fagylalt, vagy jégkása ugyanúgy segíti a hidratálást, és az ízélmény sem változik, azonban a szükséges vitaminokat így is pótolhatod.

A nyári forróság azonban megviseli hajunkat, körmeink és minden trükköt bevetünk, hogy a legszebbek lehessünk. Soha sem feledjük, hogy a szépség belülről fakad! Csakhogy nem mindig a lelkünkből, hanem szó szerint, testünk legkevésbé ismert helyeiről. Neked, önmagában nem fontos talán, de a jól működő test meghálálja a törődést, és sörényed ismét ragyogó lehet. Tudtad, hogy a haj állapotát akár pár nap alatt is jelentősen javíthatod? Ha elegendő mennyiségű és minőségű folyadékot fogyasztasz, a hajhagymák megtelnek élettel és ezt továbbítják a növekvő hajhoz. Ekkor nem csak a növekedési ciklus rövidül, hanem a már kinőtt haj is hidratáltabb lesz. A B-vitaminok pedig belülről erősítik, táplálják a hajat, körmöt és a bőrt.

Ennél fogva tiszta haszon, ha finomat ihatunk!
A legfontosabb tehát a komplex gondolkodás, hogy mindig a legjobb formád hozhasd. Gondold át, hogy milyen programokra készülsz és alakítsd ahhoz mérten a napi folyadékbeviteled tervét! Igen, érdemes előre megtervezni, így biztosan nem leszel rosszul és nem kell kapkodva döntened, hogy épp mivel oltod a szomjad. Az időzített ivással pedig a vad szomjúságot is elkerülheted.

Igyál okosan, egészségeset!