Mit igyunk sportoláskor?

Mindenhonnan azt halljuk, hogy mennyire fontos, hogy elegendő folyadékot igyunk minden nap, és, hogy a legjobb, ha az főként vízből áll. A sok folyadéktól megszépül a bőrünk, kisimul, és energikusabbnak érezzük magunkat. A víz valóban az egyik legjobb szomjoltó, azonban vannak olyan helyzetek, amikor van jobb választás, és amikor egyszerűen vágyunk valami ízre.

A víz az egyik legnagyszerűbb és legtisztább folyadék, ami ráadásul nem tartalmaz kalóriát sem. Sportoláskor, keményebb edzéskor, amikor a szervezet nagyobb igénybevételnek van kitéve, a hidratálás mellett sokszor pótolni kell a szervezetből kiürülő ásványi anyagokat és vitaminokat is. Ilyenkor egy megfelelő összetételű funkcionális ital – amilyenek a VIWA vitaminvizek is – jó választásnak bizonyulhat. A vitaminvíz hidratál, pótolja az ellipszis tréneren vagy egy kőkemény aerobic órán kiizzadt és elvesztett folyadékmennyiséget a szervezetben.

Sportorvosok azt javasolják, hogy már az edzés megkezdése előtt két órával kezdjük meg a szervezet hidratálását, edzés közben pedig szabályos időintervallumokban igyunk annyi vizet, sportitalt, vagy vitaminvizet, amennyit kiizzadunk. A vitaminvizek a folyadékpótlás mellett energiát is adnak, így jobban bírhatjuk a kemény megpróbáltatásokat. Jól hangzik, ugye? Az edzés utáni feltöltődésben, regenerálódásban is segít, hiszen a szervezetet a szükséges vitaminokhoz juttatja, ráadásul finom is.

A VIWA vitaminvíz min a négy változata jó választás sportoláshoz, kellemesen frissítő gyümölcsízükkel egészséges szomjoltók, és ellátják a szervezetünket megfelelő mennyiségű vitaminnal.